Ataşehir Boşanma Avukatı

Boşanma davası sürecinde aklınıza bir çok soru gelecektir. Bunlar;

  • Boşanma davası nasıl açılır?
  • Boşanma avukatı nasıl bulabilirim?
  • Boşanma davaları ne zaman sonuçlanır?
  • Anlaşmalı boşanma nedir?

Boşanma davası açmadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler olacaktır. Bu yazımızı okuduktan sonra boşama davası konusunda daha bilinçli olacaksınız. İsterseniz hemen başlayalım.

ANLAŞMALI BOŞANMA DİLEKÇE FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma davası eşlerinden birinin ikametgah adresi aile mahkemesinde veya  son 6 ay birlikte oturdukları yer aile mahkemesinde açılabilir. Eğer eşlerden biri farklı bir şehirde ikametgah ediyorsa bulunduğu yerden de dava açabilir.

Boşanma davası açmak için nüfus cüzdanı, adres bilgileriniz ve bir dilekçe yazmanız yeterli olacaktır. Dilekçede boşanma nedenini ve gerekçelerini, madde ve manevi tazminatı ve karşı tarafın ikametgah bilgilerini yazmanız gerekmektedir.

Boşanma Davalarında Avukata Gerek Var Mı?

Boşanma davalarında avukat tutmak zorunlu değildir. Ancak tarafların haklarının korunması, yanlış bir hamlede bulunmamak için bir avukattan danışmanlık hizmeti almanız gerekebilir. Aksi halde çok küçük detaylar yüzünden haklarınızdan mahrum kalabilirsiniz. Altınlar Hukuk Bürosu olarak alanında deneyimli avukatlarımız ile boşanma davalarında size hizmet vermekten gurur duyarız.

Boşanma Davası Türleri Nelerdir?

  • Anlaşmalı Boşanma : Her iki tarafında boşanmayı kabul edip, çocuğun kimde kalacağı, mali konular gibi tüm şartların belirlendiği bir protokol imzalanarak mahkemeye sunulan ve hakimin onayına kalan boşanma davalarıdır.
  • Genel Boşanma Boşanma - Şiddetli Geçimsizlik : Karşı tarafın şiddetli geçimsizliği sebebiyle açılan boşanma davalarıdır. Tanık göstererek ispat etmek gerekir.
  • Özel Boşanma : 6 aydan daha fazla sürmüş terk etme, akıl hastalığı, zina, suç işlemek, cana kastetmek gibi sebeplerden dolayı açılan boşanma davalarıdır.

Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Anlaşmalı davalar, yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir.
Çekişmeli davalar ise, ortalama 1 yıl sürmektedir. Eğer temyiz edilirse 18-20 ay sürmektedir.

Çocuğun Velayeti Kime Verilir?

Çocuğun velayeti verilirken, çocuğun yaşına, cinsiyetine, tarafların ekonomik ve sosyal durumlarına, çocuğun ebeveynler ile ilişkisine bakılır. Karar verilirken çocuğun yararına olan taraflardan biri seçilir.

Avukat Ücreti Ne Kadardır?

Avukatlık ücretleri, davanın açılacağı yer baroları tarafından her yıl ortalama ücretler belirlenmektedir. Bu ücretler davanın görüleceği yere, tarafların çekişme durumuna, ekonomik ve sosyal durumlarına göre değişkenlik göstermektedir.

Boşanma davalarında aklınıza takılan bunlar gibi bir çok soru gelebilir. Bu süreçte tüm sorularınıza cevap bulmak için 0216 266 81 57 numaralı telefondan bize ulaşabilir veya Ataşehir’deki ofisimizde görüşebiliriz.



Top