Anlaşmalı Boşanma Davası

4721 Sayılı Medeni Kanun uyarınca boşanma iki şekilde meydana gelebilmektedir. Bunlar çekişmeli boşanma ve anlaşmalı boşanma şeklindedir. Çekişmeli boşanma davaları taraflar arasında hiçbir biçimde ortak bir noktada buluşulamadığı durumlarda açılan
davalardır.

Çekişmeli boşanma davaları hem taraflar hem de var ise ortak çocuklar için oldukça yıpratıcı olabilmektedir. Bu sebeple Altınlar Hukuk olarak önceliğimiz müvekkilimize ve eşine Çekişmeli dava süreci ile ilgili doğru bilgileri vermek, dava neticesinde doğacak kazanç ve kayıpları net biçimde ortaya koymaktır. Buna rağmen anlaşma yoluna
gidemeyen taraflar adına Yetkili ve Görevli Aile Mahkemesi Hakimi çekişmeli boşanma davası sonrası kararı verecektir.

Boşanma Davalarında Önceliklerimiz

Protokol hazırlanmak suretiyle açılan anlaşmalı boşanma davaları Altınlar Hukuk olarak müvekkillerimizi özellikle yönlendirdiğimiz en medeni boşanma yoludur. Önceliğimiz boşanmaya karar vermiş olan taraflar arasındaki iletişimin en doğru ve sağlıklı biçimde kurulmasını sağlamaktır. Özellikle ortak çocukları bulunan tarafların boşanma sonrasında da çocukları için hayat boyu dayanışmaya devam edecekleri düşüncesiyle hassasiyetle hareket ediyoruz.

Ofisimizde müvekkillerimizi ağırlayıp anlaşmalı boşanmada hükme bağlanması lazım gelen mal paylaşımı, nafaka, velayet, çocukla kişisel ilişki tesisi gibi önemli hususlarda hukuki bilgilendirmenin yanında mevcut ve devam edilmesi istenen düzene göre en iyi versiyonu oluşturmaya ve bunu Mahkeme huzurunda görülecek dava öncesinde tarafımızca hazırlanacak protokol ile sağlamaya gayret ediyoruz.

Anlaşmalı boşanma davası açılmadan evvel;

  1. Mal Paylaşımı, paylaşım sonrası ileride tarafların birbirlerine açabileceği davalar
  2. Yoksulluk ve İştirak Nafakaları,maddi-manevi tazminat
  3. Velayet ve çocukla kişisel ilişki tesisi

Hususlarında internette mevcut bilgi kirliliğine aldanılmaması ve uzman bir avukattan yardım alınması ileride tarafları maddi-manevi büyük zarara uğramaktan koruyacaktır. Boşanma davaları kamu düzenine ilişkin olduğundan Aile Mahkemesi Hakimi Avukat yardımı alınmaksızın yapılan protokollerde değişiklik yapabilmektedir. Oluşturulan protokolün hem eşlerin ortak iradelerine uygun olması hem kanuna uygun olması hem de çocuk var ise çocuğun üstün menfaatini gözetmesi gerekmektedir. Ayrıca ileride oluşabilecek olumsuz durum ve anlaşmazlıkların ortaya çıkmaması ve tarafların hak ve menfaatlerinin ileriye dönük de korunması adına protokolün bir boşanma avukatından hukuki yardım ve danışmanlık alınarak hazırlanmasında yarar vardır.

Bilgi veya randevu almak için lütfen sitemizin iletişim sayfasındaki formu doldurarak veya Altınlar Hukuk Ofis hattını arayarak bize ulaşın. Size mümkün olan en kısa zamanda dönüş yapacağız.



Top